Hummel Sneakers Hummel Kinderen Hummel Kinderen Sneakers Linnen Linnen 0OP8knwX
Sint-Katelijne-Waver - De twee centra basiseducatie (CBE) uit onze regio, die laaggeschoolde volwassenen cursussen aanbieden, smelten samen tot één groot geheel. Daarmee stelt de organisatie haar ambities op scherp: “Nu bereiken we meer dan 2.000 mensen. Daar kunnen er nog een pak bij”, klinkt het.

Ronny Van Houplines wordt de nieuwe directeur van het nieuwe CBE Open School, dat zich uitstrekt over Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen, Boom, Bornem en Willebroek. Er zullen meer dan vijftig lesgevers en 2.000 cursisten worden samengebracht. “We organiseren lessen voor mensen die niet lang naar school zijn geweest. In de regio Mechelen-Lier zijn er ongeveer 40.000 laaggeschoolden. We zien dus nog kans om meer mensen te bereiken. De samensmelting is van hogerhand opgelegd, maar het geeft ons ook de gelegenheid om onze lesgevers nog efficiënter in te zetten.”, zegt Ronny Van Houplines.

Het ‘huwelijk’ werd dinsdag uitgebreid gevierd met een feestje in Roosendaal in Sint-Katelijne-Waver. Er werd ook een speciale krant uitgegeven, met verhalen over de medewerkers en cursisten.

Nieuwe wereld

De twee hevigste cursisten zijn ongetwijfeld Nelly Verhaeven en Guido Coopman (beiden 68) uit Boortmeerbeek. “Sinds we een basiscursus computer hebben gevolgd, is er een nieuwe wereld voor ons opengegaan. Daarna hebben we nog cursussen over internet, Nederlands, veilig verkeer, kunst en cultuur, schrijven op computer, elektronische documenten, poëzie, leren leren en digitale fotografie gevolgd. Nu willen we ons Engels nog bijschaven”, zegt Guido fier.

“We zijn niet lang naar school geweest en sinds we met pensioen zijn, volgen we in Mechelen les. We leren veel mensen kennen en zijn er veel gelukkiger van geworden. We blijven ons bijscholen, want al die kennis is een echte openbaring voor ons”, benadrukt Nelly.


Bert PROVOOST
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

W Sobakov Zwart Schoenen J Adidas SGULqVpzM

Auto's in de kijker

Jobs in de regio